Iată cum a ajutat KOLPING încă din prima zi (informații preluate kolping.net) :

+++ 17.03.2022: Un nou transport din România va sosi mâine – Familia Kolping din România integrează familia refugiată: Mâine va începe al 4-lea transport din România cu două microbuze. Corneliu Bulai și Praeses-ul național Istvan Gödri vor fi însoțiți de doi preoți din Republica Moldova. „Între timp, tot mai mulți oameni din Ucraina sosesc și în România și nu doar trec, ci vor să rămână mai mult timp deocamdată”, relatează Ingrid Arvay din România. „Ca, de exemplu, o familie cu trei copii care sunt îngrijite de membrii Familiei Kolping Gheorgheni. Sunt cazați în Casa Kolping. Doi dintre băieții ucraineni mai mari sunt deja înscriși la clubul local de fotbal. Astăzi li se alătură o femeie din Kiev.”

+++ 14.3.2022: KOLPING ajută la echiparea adăposturilor pentru refugiați: În Uzhgorod, două centre pentru refugiați sunt echipate cu ajutorul KOLPING. Datorită paturilor de câmp din Cracovia, printre altele, pe care KOLPING le-a livrat săptămâna trecută, 350 de persoane în total vor avea un loc de cazare.

+++ 13.3. 2022: Transportul din România sprijină distribuția de alimente în Cernăuți: Bucătăria socială KOLPING din Cernăuți a primit vase de gătit și mâncare. Acum oferă hrană pentru 400 de persoane în fiecare zi. Un convoi de ajutor de la KOLPING România a adus la sediul KOLPING din Cernăuți donații materiale și alimente

necesare urgent, inclusiv oale pentru bucătăria socială. Fotografii. Directorul general Vasyl Savka relatează că la Cernăuți există acum o alarmă de zbor în fiecare noapte. Familiile din vecinătatea Mykolaiw și-au găsit refugiu în Casa Kolping din Shargorod. Orașul este situat între Odesa și Herson, în sudul conflictual al țării.

+++ 11.3.2022: Ajutoare din Germania, Ungaria și România: șase transportoare KOLPING din Erfurt se îndreaptă spre Ucraina din această dimineață. După o escală la Kosice (Slovacia) vor continua sâmbătă spre Uzhgorod. Ieri, angajații KOLPING România au preluat donațiile materiale din Ungaria la granița cu România din Gheorgheni. Ei au fost sprijiniți de familia locală Kolping în timpul reîncărcării. Acum transportul ajutoarelor continuă spre KOLPING în Cernăuți. Tot astăzi în drum

spre Cernăuți sunt trei microbuze ale KOLPING la Oituz (România) .

+++ 9.3.2022: Mai multe ajutoare din România și Ungaria: În următoarele două zile, cinci autoutilitare KOLPING vor pleca din Oituz, România, spre Cernăuți, la 280 de kilometri distanță, cu donații în natură necesare urgent. Un alt transport de relief vine de la KOLPING Ungaria direct la stația de frontieră Siret.

+++ 8.3.2022: Familii de refugiați așteptate în Lituania: KOLPING Lituania se pregătește pentru sosirea primilor refugiați din Ucraina. „Așteptăm primele femei și copii în fiecare zi”, relatează Lina Kalabitaitė, director general al KOLPING Lituania din Kaunas. Casa Kolping din Troskunai poate găzdui până la 30 de persoane.

Primii refugiați au ajuns deja la Casa Kolping din Štiavnické Bane, Slovacia.

+++ 8.3.2022: Livrarea materialelor de ajutor la Cernăuți și Uzhgorod: Astăzi, o echipă de la KOLPING Polonia și Slovacia începe un transport comun de ajutor la Ujgorod. Un transport KOLPING din Ungaria se află și astăzi în drum spre granița din Georgheni și apoi spre Cernăuți. Printre altele, se livrează saci de dormit de urgență, bănci și încărcătoare electrice, saltele pneumatice, analgezice, pansamente, pături, pături de salvare și conserve.

+++ 7.3.2022: KOLPING Polonia din Cracovia este un punct de contact pentru refugiați: aici sunt asistați în fiecare zi oameni, mai ales familii cu copii mici. Aceștia primesc o masă caldă și pot alege ceea ce au nevoie din donațiile livrate. În prezent, membrii personalului împachetează donațiile rămase ,vor fi livrate în Ucraina marți.

+++ 6.3.2022: KOLPING livrează la graniță aprovizionare urgentă, pericolul crește: Astăzi orașul Vinnytsia a fost bombardat, este situat la 280 km de Cernăuți, sediul KOLPING Ucraina. Planificarea și implementarea transporturilor de ajutor se realizează cu viteză maximă la KOLPING. Există multe inițiative din partea oamenilor din Germania care aduc donații la graniță. KOLPING Ungaria va aduce la punctul de trecere a frontierei din Gheorgheni, la începutul săptămânii, saci de dormit necesari urgent, pături de salvare, medicamente și conserve.

+++ 5.3.2022: Teama de atacuri și sabotaj:: Aceasta este situația din vestul Ucrainei: Directorul general al Kolping Ucraina, Vasyl Savka, descrie situația actuală

într-un interviu acordat katholisch.de.

+++ 5.3.2022: Chernivtsi – 350 people are receiving a hot meal today thanks to donations from KOLPING: The relief supplies delivered yesterday from Romania are just being distributed, as Vasyl Savka reports directly from Chernivtsi. Part of the food has been given to a soup kitchen, which will prepare a hot meal for at least 350 people today and serve it free of charge. With the remaining food donations, the kitchen will be able to feed hundreds of people over the next few days. Last night there was no air raid alert in Chernivtsi and people finally had a quieter night, reports the Managing Director of KOLPING Ukraine.

+++ 4.3.2022: Ajutorul tău a sosit! Videoclip de apreciere de la Cernăuți: „Ești pur și simplu grozav! Faci atât de multe pentru noi!” Vasyl Savka de la KOLPING

din Cernăuți/Ucraina vă mulțumește pentru prima livrare de ajutor din România și pentru marea disponibilitate de a dona.

+++ 4.3.2022: Coordonarea ajutorului în vestul Ucrainei:: Livrările de ajutor din țările vecine sunt coordonate de KOLPING Ucraina din orașele Cernăuți, Lviv și Uzhgorod, unde sunt distribuite direct populației.

+++ 3.3.2022: Transport de ajutor din Cracovia în Ucraina: Un prim transport cu donații de la KOLPING Polonia este în drum spre Ucraina. Microbuzul de la Cracovia este încărcată cu haine calde, pantofi, lenjerie termică, termos, medicamente și tensiometre.

+++ 2.3.2022: Colectarea și transportul materialelor de ajutor și însoțirea refugiaților: Familiile Kolping din Polonia și România colectează donații și alimente, care sunt împachetate de membrii personalului KOLPING și aduse la frontier.

+++ 2.3.2022: Ucraina: Adăpost pentru refugiați parțial deja ocupat: Tot în Cernăuți, în vest, locuitorii au fost nevoiți să caute adăpost în pivnițe în această noapte și de două ori în această dimineață. Aici și în alte trei orașe (Lviv/Lemberg, Uzhgorod și Shargorod) KOLPING a oferit adăposturi refugiaților de război. Locurile din Lviv/Lemberg și Uzhgorod sunt deja ocupate.

+++ 1.3.2022: Raport de situație de la Cernăuți/Ucraina: Sute de mii de oameni sunt în prezent pe fugă din Ucraina. De asemenea, ei primesc ajutor de la

KOLPING Ucraina. Directorul executiv, Vasyl Savka, se află la Cernăuți și coordonează cazarea și masa. Deja 6.000 de oameni au sosit în Czernowitz din zonele de război.

+++ 1.3.2022: Interviu: “Țările noastre Kolping sunt pregătite” – Ofițer de birou KOLPING pentru Europa Centrală și de Est, Gregor Federhen, relatează pe domradio situația refugiaților.

+++ 1.3.2022: Primii refugiați primiți în România: „Prima familie din Ucraina ajunge astăzi la Timișoara. Suntem pregătiți în continuare cu cele 130 de locuri din casele Kolping”, relatează Eduard Dobre de la KOLPING România. Personal Corneliu Bulai merge astăzi în zona de frontieră a Siretului. Între timp, în Polonia au ajuns

și primii frați și surori Kolping din zona de război. Casa Kolping Luborzyca a primit primul grup de refugiați din Familia Kolping din Tarnopol, iar Lvowa așteaptă următoarele familii. KOLPING Slovacia oferă și cazare în Casa Kolping și cu persoane private.

+++ 28.2.2022: KOLPING Ucraina: Tabăra de urgență este gata: Asociația Națională a oferit cazare familiilor fugare din Cernăuți, Uzhgorod și Shargorod.

+++ 28.2.2022: KOLPING România se pregătește să primească refugiați din Ucraina: „KOLPING Ucraina ne-a informat că sunt mame și copii care au nevoie de cazare. Am putut identifica 120 de variante de cazare în localitățile Kolping din Oituz, Ploscuțeni, Gheorgheni, Brașov, Tabăra Ivo, Rusca Montană, Caransebeș precum și în case particulare din Ilidia și Slatina Timiș”, relatează Eduard Dobre, Director KOLPING România. El a adăugat că vor fi asigurate mijloace de transport din Gheorgheni, Oituz și Brașov pentru primirea refugiaților. „Mâine, un membru al personalului Kolping va merge la graniță pentru a evalua situația. Vom încerca să predăm bunuri de ajutor miercuri. ”

+++ 27.2.2022: KOLPING Polonia a primit primii refugiați din Ucraina: Familiile cu copii mici provin din capitala Kiev și din Ternopil și Lviv, situate în vestul țării. „Oferim transport de la graniță, cazare, hrană și tot ajutorul și îngrijirea posibilă. Ne așteptăm să sosească mame cu copii mici și persoane cu dizabilități, printre altele.”

+++ 26.2.2022: Asociațiile KOLPING organizează măsuri de ajutor: KOLPING INTERNATIONAL este în contact permanent cu KOLPING Ucraina și asociațiile țărilor vecine Polonia, România, Ungaria și Slovacia. KOLPING Ucraina a început să întrebe despre capacitățile de cazare disponibile, precum și despre posibilitățile de comunicare și transport. Pe lângă cazare și aprovizionare cu hrană, se examinează și unde se poate înființa asistență medicală inițială și alte servicii de sprijin.

+++ 25.2.2022 Situație confuză după începerea războiului:  După ce armata rusă a atacat în noapte primele orașe ucrainene, directorul executiv al KOLPING Ucraina, Vasyl Savka, spune: „Nu știm dacă și oamenii vor trebui să fugă de aici. Cu toții trăim într-o stare de incertitudine și frică. Dacă rămânem, vrem să oferim refugiu refugiaților din regiunile de război. Pentru aceasta avem nevoie de paturi pliante, rezervoare de apă și truse de prim ajutor. Oferim și cursuri de prim ajutor populației noastre. Mulți oameni vor să facă ceva. Pentru aceasta avem nevoie mai ales de echipament medical. Nevoia este deja mare și nu știm ce ne așteaptă. ”

Orice formă de sprijin este binevenită! RO49INGB0000999907497353  (Lei)

Beneficiar: Organizația Centrală a Familiilor Kolping din România, cod fiscal: RO7445880

Împreună suntem puternici! RO95INGB0000999905976632 (Euro)